Afscheid bij geboorte

We staan voor je klaar

Afscheid bij geboorte

Het leven staat even stil. Je stil geboren kindje is er…. maar wat moet er nu allemaal gebeuren?

Er zijn ongetwijfeld heel veel vragen die je hebt, wat moet er allemaal georganiseerd worden, hoe gaan we dat allemaal doen? Wat kost het allemaal?

Als Knuf&Ko staan we jullie bij in het gehele proces rondom de uitvaart en de dagen daar naar toe. Wij nemen alles stap voor stap met je door, geven aan waar je over na kunt denken en wij ontzorgen je waar het kan.

We hebben een intensief contact de komende dagen en je kunt altijd op ons rekenen. Daarnaast maken wij een kostenbegroting voor je naar aanleiding van ons eerste gesprek. Wij hebben de wensen en ideeën dan gehoord en kunnen goed aangeven wat de verwachte kosten zijn. De eerste afspraak met Knuf&Ko is altijd geheel vrijblijvend.

Hieronder geven we een aantal zaken weer die je kunt verwachten.

  • Wil je je baby’tje meenemen naar huis?
  • Wil je een gecombineerd geboorte- en rouwkaartje maken? Of alleen een rouwkaartje?
  • Hoe ziet de uitvaart er naar jouw idee uit? Wil je veel mensen uitnodigen of juist weinig? Heb je ideeën over een thema of wil je een bepaalde kleur laten terugkomen?
  • Wil je een afscheidsdienst met een voorganger of religieuze begeleider?
  • Leggen we je baby’tje in een kistje? Of liever een mandje? Een omslagdoek? Of iets anders?
  • Heb je al nagedacht over een begrafenis of liever een crematie?

Dit is in grote lijnen een beeld van wat we in ieder geval kunnen verzorgen en waar je alvast over na kunt denken. Uiteraard is er nog veel meer te regelen, maar gezien elk afscheid uniek is kijken wij graag naar jouw wensen en ideeën.

handjes en voetjes in gips

Herinnering maken

Bij een klein kindje, waar je zo weinig beeldmateriaal van hebt, is een tastbare herinnering mooi om te maken. De afdruk van een voetje, in gips gegoten, is fijn om samen te maken. Die kleine voetjes en handjes, je wilt deze aan blijven raken. De dagen dat je afscheid kunt nemen, beleef je vaak in een roes. Hoewel je eerder geneigd bent om van leuke gebeurtenissen foto’s te maken, is het juist ook van een moeilijke periode verstandig om te doen.

Kinderkist

Voor sommige mensen voelt een kist koud en afstandelijk, wat goed begrijpelijk is. Wist je, dat er ook gestoffeerde kisten bestaan? Of manden in kleine en grote maten? Ook zijn er kisten waar je op kunt tekenen, of krijten. We denken graag met je mee over wat voor jou goed voelt. Denk bijvoorbeeld aan een gepersonaliseerde kist, waarop een afbeelding staat die je mooi vindt. Je kan ook denken aan heel veel bloemetjes en vlinders rondom de kist, zodat het geheel er mooi en gekleurd uit ziet. We werken samen met meerdere leveranciers, waardoor eigenlijk alles mogelijk is.

Beerenberg baby kistje
Bakje voor gebruik van de watermethode

Manieren van opbaren

Door met elkaar in gesprek te gaan komen we erachter welke manier van opbaren het beste bij je past. De watermethode is een prachtige manier van opbaren om je kindje langer bij je te houden. Het is heel natuurlijk, je kindje heeft daarvoor ook zo geleefd in de baarmoeder. De huid blijft op deze manier het langst mooi, zodat je langer afscheid kan nemen. 

 

De meest bekende manier van opbaren is koelen, dit kunnen wij op verschillende manieren voor je verzorgen. We bespreken alle voors en tegens met je om tot een keuze te komen die het beste bij je past.

Ervaringen

Esmeralda

Het hele kamertje was ingericht, we waren voorbereid op de geboorte. Helaas liep alles anders en moesten we een uitvaart regelen. We waren hier helemaal niet aan toe, we wisten totaal niet wat we hier mee aan moesten. Gelukkig hebben de dames van Knuf&Ko ons hier fantastisch in begeleid. Hoewel we zelf dachten dat we geen afscheid meer moesten te nemen, hebben zij ons geadviseerd om dit wel te doen. Achteraf waren we hier heel dankbaar voor, ook met de foto’s die we nog gemaakt hebben.

Leon en Ineke

Het was de meest moeilijke periode in ons leven, toen alles van de een op de andere dag veranderde. Bedankt voor jullie hulp hierbij, we hadden het zonder jullie echt niet gekund. Het afscheid was mooi en de dagen daar aan voorafgaand waren heel waardevol. De dienst zelf paste bij ons en die bijzondere auto die jullie hadden geregeld was erg mooi. Heel hartelijk bedankt.