Werkwijze

Transparant, Eigentijds & Persoonlijk

Stap voor stap

Een overlijden kan onverwachts gebeuren, de kans dat je precies weet wat er moet gebeuren is klein. En gelukkig hoeft dit ook niet, samen komen we er achter wat voor jou het beste is. Iedereen heeft andere behoeften, iedere uitvaart is uniek. Sommige zaken moeten we snel regelen, sommige beslissingen kunnen we uitstellen. Aan de hand van hoe jij je voelt en waar je behoefte aan hebt, bepalen we de stappen.

Allereerst moet een arts het overlijden vaststellen, direct daarna kun je Knuf&Ko inschakelen en kunnen wij starten met onze werkzaamheden. Als je het aan ziet komen, kunnen we natuurlijk wel vooraf de wensen doornemen.

Hoe moet je loslaten, als je juist vast wil blijven houden?
We kunnen je pijn en verdriet niet wegnemen, maar we kunnen je wel bijstaan en helpen om de laatste periode en het afscheid, zo mooi mogelijk te maken.

"

Desley en Sanneke close up

De werkzaamheden verschillen, afhankelijk van of het kind thuis zal zijn na overlijden, of naar een uitvaartcentrum gaat. Afhankelijk hiervan bepalen we de behoefte aan vervoer, de plek van condoleren en de afscheidsbijeenkomst.

De administratieve zaken nemen we uit handen, zoals de aangifte van overlijden, de eventuele kaarten, advertenties of online condoleanceregister.

Met elke verzekering kun je bij Knuf&Ko terecht, we regelen eventueel de uitkering hiervan en we bewaken het budget voor je. Met ieder budget kun je bij ons een aanvraag doen.

Met elkaar regelen we onder andere de volgende zaken voor je:

 • Kiezen van een crematorium of begraafplaats;
 • Kiezen van een kist of mandje;
 • Datum en locatie vastleggen;
 • Opmaken van een kaart of digitale uitnodiging;
 • Aangifte van overlijden;
 • Maken van een begroting;
 • Budgetbewaking en eventueel verzekering uit laten keren;
 • Eventueel fotograaf vastleggen;
 • Eventueel bloemen of herinneringsproducten bestellen;
 • Herinneringen vastleggen, foto’s selecteren;
 • Invulling geven aan de afscheidsdienst;
 • Op de dag regelen van alle zaken rondom de uitvaart;
Uitvaartverzorger aan het werk

Vaak zijn er ook kinderen bij een kinderuitvaart betrokken. Broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes, of een hele klas vol klasgenoten. Je kunt van ons verwachten dat we hierin ook ondersteunen. Een boekje voor een klein kindje, waarin de dood besproken wordt, of meehelpen bij de uitvaartdienst door een grotere zus, we betrekken kinderen graag bij het vormgeven van een bijzonder afscheid. We geloven er dan ook in, dat kinderen dit aan kunnen en nodig hebben voor hun eigen verwerking.

 

Knuf&Ko Koffertje 

Kinderen weten soms niet wat er allemaal gebeurt in deze periode van afscheid nemen en het is vaak heel moeilijk om bepaalde gevoelens onder woorden te brengen. Deze koffer met boeken, spelletjes en inspiratiekaarten biedt houvast om het gesprek te openen. De invulling is divers, het gaat over praktische zaken, over gevoelens en is voor diverse leeftijden. We lenen dit koffertje uit wanneer we een familie begeleiden.

Isabelle-44

Afscheid bij geboorte

Het leven staat even stil. Je stil geboren kindje is er….

Maar wat moet er nu allemaal gebeuren? Er zijn ongetwijfeld heel veel vragen die je hebt, wat moet er allemaal georganiseerd worden, hoe gaan we dat allemaal doen? Wat kost het allemaal? Wij staan je bij in het gehele proces rondom de uitvaart. We nemen alles stap voor stap met je door, geven aan waar je over na kunt denken en wij ontzorgen je waar het kan. Jouw wensen zijn ons uitgangspunt en de basis voor onze samenwerking. Een eerste afspraak met Knuf&Ko is altijd geheel vrijblijvend.

Kinderuitvaart

Een ‘gewone’ uitvaart past niet bij een kind, dus dat doen we dan ook niet. Misschien wil je je kind zo lang mogelijk thuis houden, daar condoleren en zoveel mogelijk met je dierbaren delen. Misschien moet je rekening houden met de klas, of de sportvereniging van je kind. Samen kijken we naar wat er nu goed voelt en wat we in de komende dagen kunnen doen. Had je kind een speciale held, een lievelingsdier, een voorkeur voor bepaalde muziek? We verwerken dit in de afscheidsbijeenkomst, zodat het zo persoonlijk mogelijk wordt. Soms doen we vooraf van alles online en kijken we achteraf hoe we de socials zo goed mogelijk kunnen afsluiten.

Parents hands handing poppy flowers

Ervaringen

Bekijk alle ervaringen

Rood-Wit

Lieve Sanneke en Desley van Knuf&Ko, het is alweer een week geleden dat we onze zoon Jeroen van 14 jaar moesten los laten. Vanaf het

lees verder

Thuis, bij ons

Knuf&Ko heeft ons ontzettend fijn en goed geholpen met de uitvaart van onze lieve zoon (week na geboorte). Na het overlijden gaat alles opeens snel

lees verder