Baby uitvaart

We staan voor je klaar

Uitvaart van een baby

Je bent bevallen van een stilgeboren kindje, of je moet nog bevallen terwijl je al weet dat je kindje niet meer leeft. Je mag op elk moment contact met ons opnemen, als je vooraf wil doorspreken wat je te wachten staat of wanneer je al wel weet wat je wilt.
In het ziekenhuis moet je al een paar beslissingen nemen:
– manier van opbaren: watermethode of koelen (soms kan lichte balseming ook)
– je kindje (zelf) mee naar huis nemen of niet
Wil je wat meer informatie over de watermethode, of heb je twijfels bij een koelapparaat? Bel gewoon even, dan spreken we het met je door. De watermethode kan een hele fijne manier zijn, zeker wanneer een kindje nog heel klein is en het huidje erg fragiel is. Maar sommigen vinden het geen fijn idee om een kindje weer in het water te leggen. Weet dan dat er speciale babykoelingen zijn, die niet te koud worden en je gewoon in een bedje of mandje kan gebruiken. Soms komen we deze koeling ook al in het ziekenhuis plaatsen, als het ziekenhuis deze zelf niet heeft.

Baby overleden en naar huis

Baby overleden en naar huis

Je mag je kindje gewoon zelf vervoeren in je eigen auto. Wil je dit liever niet? Dan verzorgen wij het vervoer voor je. Naar huis, of naar een uitvaartcentrum.

We hebben meerdere maten bakken voor de watermethode, die je thuis neer kunt zetten. Ook hebben we materialen beschikbaar waarmee je de bak kunt versieren. Kies je voor het gebruik van een koeling? Dan plaatsen we deze in het eigen bedje, of nemen we een mandje mee waar deze in past.

Heeft je kindje wel een poosje geleefd? We kunnen dan bespreken of tanatopraxie, een soort lichte balseming mogelijk is. Je hebt dan geen koeling nodig en je kunt je kindje wat langer vasthouden en bekijken. Je kunt hier ervaringen van anderen lezen.

Uitvaart bespreken voor je baby

Stap voor stap. Per dag bespreken we met elkaar hoe het gaat, wat we moeten regelen, maar vooral hoe je je voelt en welke manier van afscheid nemen bij je past. Bij de één past een kleine en intieme uitvaart voor een baby in de eigen huiskamer, bij de ander een groot afscheid op het strand met veel mensen. Wij vinden alles goed, wij regelen het op de manier die voor jou goed voelt. Afscheid nemen doe je in alle dagen, niet alleen tijdens de uitvaart. We zijn er daarom elke dag voor je, vanaf het overlijden tot en met de dag van de uitvaart. We bespreken samen waar, hoe en met wie je afscheid wilt nemen. 

Wat moet je allemaal regelen voor de uitvaart van je baby?

Vind je het fijn als mensen thuis langskomen, of wil je dit liever niet? Hoe betrekken we andere kinderen bij het afscheid en hoe kunnen mensen jou condoleren? Soms is het afscheid in een crematorium, maar meestal is het op een andere locatie zoals thuis, in een horecalocatie, sportzaal, kerk of een bijzondere ruimte die past vanwege de uitstraling. We bespreken alles stap voor stap, maar het is geen stappenplan. Van ons hoeft niets, je moet niet aan bepaalde regels voldoen voor een passend afscheid. Natuurlijk begeleiden we je graag en helpen we je overal aan te denken, maar niets moet omdat het hoort. Op de pagina afscheid bij geboorte vind je meer informatie over wat we met elkaar gaan regelen.

Het was de meest moeilijke periode in ons leven, toen alles van de een op de andere dag veranderde. Bedankt voor jullie hulp hierbij, we hadden het zonder jullie echt niet gekund.

Leon & Ineke

Ervaringen

Rood-Wit

Lieve Sanneke en Desley van Knuf&Ko, het is alweer een week geleden dat we onze zoon Jeroen van 14 jaar moesten los laten. Vanaf het

lees verder

Thuis, bij ons

Knuf&Ko heeft ons ontzettend fijn en goed geholpen met de uitvaart van onze lieve zoon (week na geboorte). Na het overlijden gaat alles opeens snel

lees verder