Uitvaartverzekering kind

Dit is een onderwerp waar je als aanstaande ouders liever niet over nadenkt, maar als het nodig is is het wel fijn dat het er is. Een zwangerschap is altijd spannend en onzeker en vaak gaat het goed, maar er zijn ook heel veel gevallen waar het helaas niet goed verloopt. Je kan dan voor onaangename kosten komen te staan, je moet ineens een uitvaart bekostigen die je niet van te voren ingecalculeerd hebt. Afscheid nemen kan maar één keer en die ene keer moet perfect zijn.
foto verzekeringsblog

Heb je zelf al een uitvaartverzekering? Dan is je ongeboren kindje niet altijd standaard meeverzekerd. Als dit wel het geval is, dan is dit vaak vanaf week 20 – 26 van je zwangerschap. Houd er wel rekening mee dat er vaak een beperking op de hoogte van het uit te keren bedrag is, ze noemen dat de kindercoulance regeling. Meestal keert een verzekeringsmaatschappij uit tot € 2.500 bij deze regeling. Vaak kun je je kindje op jouw polis laten toevoegen als het voldragen is. TIP: controleer de algemene voorwaarden van jouw uitvaartverzekering om te kijken of je je zwangerschap of geboorte moet aangeven en of zij een kindercoulance regeling hebben gedurende je zwangerschap.

Als je kind wat ouder is, zijn ze vaak automatisch meeverzekerd op jullie/jouw polis mits je je kindje hebt aangemeld bij de verzekering, TIP: Denk er dus aan na de geboorte je kindje aan te geven bij de verzekering. Zodra je je kindje aanmeldt zal de verzekeraar vragen of hij/zij bij jou op de polis blijft of dat je een eigen polis wilt afsluiten voor je kind, deze kan hij/zij dan overnemen vanaf 18 of 21 jaar. Omdat je als ouder dan al jaren premie hebt betaald, kan hij/zij dit voordelig voortzetten.

Wat is het nut van verzekeren?
We weten allemaal dat we door ons te verzekeren bepaalde risico’s afdekken. De kans van overlijden onder de 18 jaar is gelukkig heel klein, maar als het aan de hand is, kan het heel verdrietig zijn als er geen financiële middelen zijn om dat afscheid te verzorgen wat je graag zou willen. Tip: Meld je kindje altijd aan bij je verzekering als je die zelf hebt, in ieder geval voor de minimale dekking.

Wat kost een kinderuitvaart?
Bij de uitvaart van een kind zijn vaak veel mensen betrokken en de sociale betrokkenheid is vaak groot. Denk aan een sportvereniging, school, vriendjes uit de buurt en daar ook de ouders van. Kortom, het kan al snel een drukke uitvaart worden. Dit betekent dat je een grote ruimte voor een wat langere duur nodig hebt en eventueel extra cateringkosten. Reken dan ook op kosten bij een begrafenis waarbij je kiest voor een eigen graf tussen de € 7.000-9.000. Bij een crematie zou dit rond de € 5.000-8.000 kunnen liggen, uiteraard helemaal afhankelijk van de wensen en het budget. Een kleine uitvaart in besloten kring kan vaak veel goedkoper uitvallen.

Wij ontzorgen je zoveel mogelijk
Wil je dat we met je meekijken naar de huidige polis en advies geven over wat je misschien nog extra nodig hebt, neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag. Met elke verzekering kun je bij ons terecht, wij kunnen de contacten met de verzekeraar van je overnemen en zorgdragen voor het indienen van de nota, zodat je hier ook geen omkijken naar hebt.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp