Bijdrage van Knuf&Ko aan BNNVara serie ‘Leven naast de dood’

Leven Naast de Dood - BNNVara & TVBV

HOE LEEF JE VERDER ALS JE EEN KIND VERLIEST? 6 GEZINNEN DELEN HUN VERHAAL IN ‘LEVEN NAAST DE DOOD’

‘Leven naast de dood’ portretteert ouders die een kind zijn verloren door ziekte, geweld of zelfdoding. Bij de een is het net gebeurd en bij de ander is het bijna dertig jaar geleden. Allemaal zitten zij in een ander moment van hun rouw. En rouwen ze op hun eigen manier. Hoe voelt het om na het overlijden van je kind weer op het schoolplein te staan? Wat doe je als er op je werk geen ruimte is voor jouw verdriet? En: Hoe zorg je dat je de andere kinderen niet tekortdoet en er ook voor hen bent als je zelf wordt opgeslokt door de allesomvattende rouw? ‘Leven naast de dood’ is vanaf 14 mei wekelijks om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

De serie laat zien hoe ingrijpend de rouw om het verlies van een kind is en hoe de ouders daar in hun dagelijks leven mee om proberen te gaan. Alles is veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn. Ook merken zij dat het voor mensen in de omgeving lastig is om met het verdriet om te gaan en dat op praten over een overleden kind een flink taboe zit. Zowel voor familie en vrienden als voor collega’s en contacten met bijvoorbeeld andere ouders op het schoolplein. Robert en Livia verloren hun zeventienjarige zoon Pedro aan de complicaties van een aangeboren stofwisselingsziekte. Robert: “Er zijn ook mensen die liever contact mijden.” 

Knuf&Ko heeft meegewerkt aan ‘Leven naast de dood’, door over de eigen ervaringen te vertellen en de documentairemakers mee te nemen tijdens de begeleiding in de eerste periode na het overlijden van Pedro. De gesprekken met Robert en Livia en dag van de uitvaart worden in beeld gebracht en geven weer hoe deze periode voor de familie is geweest. Ook vertelt Knuf&Ko over hoe de begeleiding van een familie na het verliezen van een baby of kind, anders is dan bij een uitvaart van een volwassene. Op de inspiratiepagina van Knuf&Ko worden voorbeelden en mooie ideeën gegeven van andere baby- en kinderuitvaarten.

Wil je in contact komen met Knuf&Ko? Klik dan hier.

Foto: Leven naast de dood – Robert en Livia bij Pedro’s kist, Aflevering 1
Credits: BNNVARA/ TVBV

‘Leven naast de dood’ is een coproductie van BNNVARA en TVBV.

Contactpersoon van BNNVARA over serie ‘Leven naast de Dood’:

Marloes Huisman

Corporate communicatieadviseur | Publiek & Marketing

06 – 45 147 229 | marloes.huisman@bnnvara.nl

Officiële trailer Leven naast de dood van BNNVARA en TVBV

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp