Lancering eigen uitvaart-speelgoedlijn

Knuf&Ko Afscheidsdag plaat en blokken

Omdat we merkten dat veel kinderen een nare associatie met de dood hebben, het eng vinden, of de onwetendheid over wat er gaat gebeuren angstig vinden, hebben we een uitvaartspeelgoedlijn ontwikkeld.

Bij een kinderuitvaart zijn vaak veel andere kinderen betrokken, die heel anders met een afscheid omgaan dan volwassenen. Ze hebben meer uitleg nodig, meer begeleiding, en soms ook gewoon even lachen, rennen en kleuren.

Desley Boxtart en Sanneke de Graaf, oprichters Knuf&Ko, begeleiden kinderen al jaren op een bijzondere manier. ‘’We proberen altijd te zoeken naar waar kinderen behoeften aan hebben. Maar we merkten al snel dat dit spelenderwijs altijd het beste werkte. Dat is de reden waarom we dit spel bedacht en ontwikkeld hebben. Voor thuis of op school. Als het de kinderen maar helpt in hun proces.’’

Speciale uitlegplaat
Het kinderuitvaartspel bestaat uit een speciaal vormgegeven uitlegplaat, waarop de dag van een uitvaart uitgelegd wordt. Je ziet een zaal, een kist, een graf en zelfs een ovenruimte van een crematorium. Met speciale houten blokken kunnen kinderen spelenderwijs leren wat er gebeurt in de periode van afscheid nemen, ze kunnen uitbeelden hoe ze zich voelen en laten zien wat hun ideeën en verwachtingen zijn. Daarnaast is een speciale koffer met boeken en spelletjes ontwikkeld, die gezinnen en scholen helpt om gesprekken op gang te brengen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp