Een ongewone uitvaart

We worden gebeld, iemands zoontje is overleden, op 14-jarige leeftijd, door een tragische gebeurtenis. Zijn moeder kan zelf niet bellen omdat zij nog in slaap wordt gehouden in het ziekenhuis, terwijl haar zoon is overleden. Familie en vrienden zijn er om het gezin te helpen, te steunen en te troosten.
Ballonnen in de lucht hoort bij blog

Wij kwamen in contact met de zus van de moeder, haar partner, de broers van de jongen en drie vrienden van de ouders, zij waren ons aanspreekpunt voor de komende tijd. Samen verzorgden we de uitvaart voor de jongste van het gezin.

Ondanks alles wat er omheen gebeurde, het hele drama en enorme verlies, bleef het onze taak om ons te focussen op een mooie en persoonlijke uitvaart voor deze jongen.
We hadden uitstel geregeld bij de Gemeente, waardoor deze jongen pas 24 dagen na zijn overlijden begraven werd, in plaats van de gewoonlijk geldende 6 werkdagen. De reden dat we hier toestemming voor hebben gekregen, was vanwege de situatie van de moeder. We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat zij erbij kon zijn, zowel wij als de familie en vrienden maar ook zeker de mensen uit het ziekenhuis.

En het is gelukt, zij was aanwezig bij zijn begrafenis. Hoe treurig ook, wij waren blij dat zij erbij was. Het is belangrijk voor een moeder om afscheid te kunnen nemen van je eigen zoon. Mede dankzij Stichting Ambulancewens en het ziekenhuis werd dit mogelijk gemaakt.

Er is in die weken veel gedaan en georganiseerd rondom zijn overlijden. Onder andere door sportverenigingen die lieve berichten stuurde naar de familie en bloemen lieten bezorgen. De school van de jongen die een mooie herdenking organiseerde als prachtig eerbetoon. Foto’s, video’s, een online in-memoriam, van alle technieken werd gebruik gemaakt om hem te herdenken.

Zijn uitvaart was in besloten kring op een bijzonder mooie locatie: De Stoomhal te Wormer.
Zowel als wens van de familie als vanwege de beperkingen rondom het Corona virus, had de familie besloten de uitvaart klein te houden. Uiteraard kreeg iedereen wel de gelegenheid om het afscheid bij te wonen door middel van een professionele livestreaming.

Het was een afscheid welke draaide om hem, om wie hij was en om wat hij voor iedereen betekende. Het ging niet om de tragedie, het afscheid was warm, liefdevol en intiem.
We zullen deze jongen en zijn uitvaart nooit vergeten, het was heftig maar impressive, verdrietig, maar een waardevol afscheid.

Lieve jongen, rust zacht, je wordt gemist.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp