Eén stijl, stijlvol

Eén stijl voor het kaartje, de kist, een herinneringendoos en andere uitingen, zorgt voor rust en herkenbaarheid.
Eén stijl, stijlvol

In één lijn met het geboorte- en afscheidskaartje

Lev betekent ´leeuw´, maar ook ´hart´, een bijzonder mooie tweede naam van kindje Ilay. Ilays ouders hebben dan ook met veel zorg het geboorte- en afscheidskaartje uitgezocht. Het werd een houten kaartje met daarop een welpje getoond, met zijn namen op de voorkant.

De afbeelding is een ontwerp van Made for Memories, zij zijn gespecialiseerd in rouwkaarten, zowel voor volwassenen als kinderen. We hebben het houten kaartje hier verder opgemaakt en besteld. Vervolgens ontvingen we de afbeelding om te gebruiken op het kistje, de liturgie, de chocolaatjes en later ook op de herinneringendoos. Het mooie hiervan is, dat de afbeelding en de stijl overal hetzelfde zijn. In alle uitingen hebben we hetzelfde welpje gebruikt, zodat het herkenbaar en stijlvol werd. Het kistje en de herinneringendoos zijn gemaakt door Beerenberg, zij zijn gespecialiseerd in het maken van bijzondere kisten met gepersonaliseerde afbeeldingen. We zijn heel blij met de samenwerking met Beerenberg, ze maken vaker kinderkisten voor ons die perfect passen bij bepaalde afbeeldingen die een kind mooi vond, of de stijl die de ouders voor hun kind hadden gewild.

Kinderrouwkaart

Een rouwkaart voor een kind is anders dan een rouwkaart voor een volwassene, we gebruiken bijvoorbeeld minder vaak standaard rouwenveloppen met donkere rand. Ook de afbeeldingen en teksten zijn vaak wat liever, zachter, maar vaak ook verdrietiger. Ouders hebben vaak een specifieke kleur in gedachten, die terug moet komen op het kaartje. Soms sturen we bij de rouwkaart, ook een herinneringenkaart mee. Dit is een kaart van een bepaalde grootte, in een bepaalde stijl, waarop de ontvanger een herinnering aan het overleden kind kan schrijven. Deze sturen ze op naar de ouders, of nemen ze mee naar de uitvaart. Deze kaarten bundelen we, of doen we in de herinneringendoos, zodat ze later op een rustiger moment, gelezen kunnen worden. Soms laten we deze kaart ook in een bepaalde vorm snijden, zodat je bijvoorbeeld allemaal gekleurde vlinders, of sterren krijgt.

Herinneringendoos

Zeker wanneer een kind overlijdt, ontvangen ouders vaak veel kaarten, brieven of andere uitingen die je niet zomaar weg doet. Kaarten zijn fijn om te ontvangen, ze laten zien dat het verdriet gedeeld mag worden, dat er aan iemand gedacht wordt. Maar na een tijdje, wil je deze kaarten misschien ook even niet meer zien. Een herinneringendoos is dan handig, één plek waarin je alles kunt bewaren wat te maken heeft met het overlijden van het kind. Bijvoorbeeld ook een condoleanceboek, de linten van rouwbloemen, ontvangen knuffels of condoleancekaartjes kun je hierin bewaren.

Wil je dit met ons bespreken, of heb je een idee waar je zelf niet helemaal uitkomt? Stuur dan even een WhatsApp-bericht, of een berichtje via deze website.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp