Watermethode

Een bijzonder idee is dit in eerste instantie geweest en eigenlijk ook heel logisch, de watermethode. Een manier van opbaren zoals de baby het gewend is in de buik in het vruchtwater. Het kindje neemt in het water weer de foetushouding aan, dit ziet er heel natuurlijk uit.
Charlie-74

Bij een stil geboren kindje is het mogelijk om te kiezen voor de watermethode na de geboorte. Deze methode is vrij simpel toe te passen met hele mooie resultaten. Je baby’tje blijft hierdoor langer mooi en dit geeft je wat meer tijd om afscheid te nemen.

Je baby’tje wordt in een doorzichtige plastic bak met koud water gelegd, wat we elke dag verversen. Je kunt je baby’tje gewoon af en toe aanraken, eruit halen als je dat wilt en even vasthouden. Daarna leg je het weer terug, tot de dag van de uitvaart. Het fijne hiervan is, dat je elke dag het idee hebt dat je voor je kindje kunt zorgen. Knuf&Ko begeleidt je uiteraard bij dit gehele proces.

Het enige nadeel aan de watermethode is dat je je baby’tje niet echt kan aankleden als hij/zij in het water ligt, maar dit kan natuurlijk op de laatste dag nog wel wanneer we het kindje uit het water halen voor het afscheid.

Het is een prachtige, voordelige en warme manier van opbaren, het geeft ouders de tijd om te rouwen, afscheid te nemen, foto’s te maken etc. Als je meer wilt weten over de watermethode klik dan hier.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp