Ballonnen oplaten tijdens een afscheid

Ballonnen oplaten tijdens een afscheid - Siem -

Het oplaten van ballonnen is zo’n mooi gezicht. Het wegwaaien van gekleurde bollen, tegen een blauwe of grijze hemel, het heeft iets heel bijzonders. Toch is het logisch dat het niet meer overal mag, het plastic komt vaak in de natuur terecht waar het niet vergaat. Maar het gebaar van loslaten, oplaten naar de hemel of de wolken, blijft iets moois. Om deze reden hebben we Knuf&Ko bellenblazen ingekocht. Aan kinderen leggen we wel eens uit, dat deze luchtbellen, kusjes naar de hemel zijn. Kinderen vinden het fijn om iets te kunnen doen tijdens een afscheid, ze voelen zich hierdoor meer betrokken.

Vaak vragen we de gasten die bij een afscheid aanwezig zijn, om na het afscheid in een haag te gaan staan. We delen onze bellenblazen uit, iedereen weet hoe het moet. De ouders lopen hier dan doorheen, met hun kindje tussen hen in. Als de zon dan schijnt, mooie muziek klinkt en er worden bellengeblazen, dan is dit een extra bijzonder afscheid.

Toen we afscheid namen van de 13-jarige Siem in Sterrenheuvel, draaiden we op verzoek van zijn juffen van school het liedje Belletjes. Belletjes is een herdenkingslied voor kinderen bij een uitvaart:

Ik blaas nu heel veel belletjes

Ze vliegen naar omhoog

Ze hebben alle kleuren

Net zoals de regenboog

En als ze uit elkaar gaan spatten

Dan zijn het speciaal voor jou

Mijn honderdduizend kusjes

Die zeggen dat ik van je hou

Terwijl dit liedje speelde, pakten de juffen hun bellenblazen erbij en bliezen de mooiste bellen door de zaal. Gewoon zittend vanaf hun plek, zonder dat ze dat van tevoren hadden gezegd. Iedereen was verrast door de gekleurde bellen, die ineens voorbij kwamen Wel stond de hele zaal ook vol met ballonnen, met Disney-figuren, van vlinders, zonnetjes en waren er heel veel bloemen. Siem kreeg een kleurrijk afscheid, mét belletjes naar omhoog.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp