Kanjerketting

Kanjerketting

De Kanjerketting, het woord zegt het al: een ketting voor kanjers, echte kanjers zijn het! Deze kanjerketting is voor ieder kind, ieder gezin zo ontzettend waardevol, er is geen prijskaartje aan te hangen.

Wij komen deze kettingen regelmatig tegen, maar zijn toch telkens weer onder de indruk van de betekenis van elke kraal aan deze ketting. Elke kraal staat namelijk voor een behandeling van kinderen met kanker, een prik, een scan, een chemokuur, een operatie of noem het maar op. De Kanjerkralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling. Het is een initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland en helpt kinderen om aan de hand van de ketting, te vertellen aan anderen over wat ze hebben moeten ondergaan en meemaken in het ziekenhuis.

Deze specifieke ketting was van Sebastián, in zijn korte leven heeft deze kanjer een enorme ketting verzameld. Ondanks alle behandelingen is Sebastián er helaas niet meer. Hij heeft een prachtig afscheid gehad op zijn school waar hij zo graag was. Het was zo bijzonder dat de mensen die hem echt hebben gekend zich zo hebben ingezet voor zijn afscheid.
De kinderen uit zijn klas hadden in de laatste fase van zijn leven een musical voorbereid.  Een aantal fragmenten uit deze musical hebben deze kinderen ook opgevoerd tijdens zijn afscheid. Sebastián was gek op Fortnite, dus is er op een enorm scherm Fortnite gespeeld. Hij hield van drummen en zijn jongere broertje ook, dus hij heeft gedrumd op het nummer “We Will Rock You”, iedereen klapte en stampte mee. De ketting lag in de stilteruimte, een plekje waar je even in alle rust aan Sebastián kon denken. Het was een indrukkend afscheid van een indrukwekkende kanjer en we zijn Sebastiáns school en directeur ontzettend dankbaar voor hun inzet!

Zijn vader gaf al snel aan dat de kanjerketting zo waardevol is voor hen, hij wilde er iets mee, wist nog niet wat, maar deze moest goed ‘’bewaard’’ blijven. We hebben de suggestie gedaan om het te laten gieten in hars (epoxy), dit kan in vele verschillende vormen. De ketting kan ingelijst worden, in een speciale herinneringsdoos bewaard worden, opgehangen worden in de kamer, of het toiletplafond opvrolijken. Wat je ook kiest het is goed! Maar dat deze kanjers bijzonder zijn en de kanjerkettingen van onschatbare waarde zijn is zo waar!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp