Kosten voor een kinderuitvaart

De kosten voor een uitvaart voor een baby of een kind, zijn heel verschillend per uitvaart. Bij de één zijn deze veel lager dan bij de ander. De kosten zijn helemaal afhankelijk van je wensen, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Een uitvaart in een uitvaartcentrum met veel mensen, uitgebreide catering en bijzonder vervoer, is veel duurder dan een afscheidsbijeenkomst thuis met zelfgemaakte cupcakes en eigen koffie. Overigens betekent dit niet dat de duurdere uitvaart mooier is dan de goedkopere!
RouwFiat

Kosten voor een crematie kind

Een crematie is vaak veel goedkoper dan een begrafenis. Dit is afhankelijk van de gemeente en de wensen, maar in de meeste gevallen is cremeren de meest voordelige optie. Er zijn aangepaste tarieven voor de crematie van een foetus, een baby tot 1 jaar of een kind tot 12 jaar, dit verschilt per crematorium. In dit tarief is vaak een (klein) afscheid voor familie inbegrepen. Het voordeel van cremeren is, dat je na ca. 30 dagen de as krijgt, die je altijd met je mee kunt nemen. Mocht je ooit verhuizen of zelfs emigreren, dan laat je geen graf achter.

Wat kost een begrafenis voor een kind?

Sommige begraafplaatsen hebben een speciaal kinderhofje, waar alleen graven voor kinderen te vinden zijn. De sfeer op dit stukje van de begraafplaats is anders dan op de rest van de begraafplaats. Je ziet hier vaak wat meer kleur, meer afbeeldingen, knuffels en kaarsjes. Het fijne van een graf is dat je er op bezoek kunt gaan, je hebt een plekje om helemaal alleen met je overleden kindje bezig te zijn. Er zijn gemeentes die geen kosten in rekening brengen voor eigen inwoners die een kindergrafje nodig hebben, maar de meeste begraafplaatsen rekenen een kindertarief. Er zijn ook verschillen in kosten voor algemene graven of eigen (particuliere) graven. Daar komen ook nog kosten bij voor onderhoud en de begrafenis zelf. Wil je dat we dit voor je uitzoeken? Dit doen we graag, stuur ons dan even een contactaanvraag, dan doen we dit (vrijblijvend) voor je.  

Uitvaart kind zonder verzekering

In onze blog over verzekeringen kun je lezen dat het veel gebeurt, dat een uitvaart nog niet verzekerd is. Vaak is er dus ook nog geen rekening gehouden met de kosten van een uitvaart. In dit geval denken we graag met jullie mee, vanwege onze transparante manier van offreren en factureren, zul je niet voor verrassingen komen te staan. We zijn ook gewend om met een budget te werken, zodat we binnen het beschikbare bedrag de opties kunnen adviseren die ook mogelijk zijn.

En mocht je liever helemaal niet over geld praten, omdat dat totaal onbelangrijk lijkt in deze periode, dan begrijpen we dat ook. We vinden het wel fijn om je vooraf te informeren over de kosten, zodat je weet waar je aan toe bent.

Vind je het fijn om een (vrijblijvende) offerte te ontvangen, zodat je weet met welke opties en kosten je rekening kunt houden? We maken deze graag voor je, bel ons of stuur even een berichtje, dan heb je binnen een aantal uur een offerte.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp