Herinneringsboom

Bij een intiem afscheid, bijvoorbeeld in je achtertuin, is een herinneringsboom een mooie toevoeging. Of als er juist heel veel kinderen en volwassenen zijn die ‘iets willen doen’, om hun verdriet onder woorden te brengen? Ook dan is een herinneringsboom een hele mooie oplossing.
3

Het schrijven van een kaartje, een hele lange brief, het maken van een papieren knutselwerkje, het kopen van een lantaarntje, iedereen kan maken of kopen wat bij hem of haar past.

Een gaatje in het papier en daardoor een lint of stukje touw, op deze manier kun je het aan een tak hangen. Na een bepaalde periode haal je alles uit de boom, of wij doen dit voor je. Wij verzamelen alle stukken en doen deze voor je in een doos. Je kunt dit ook in een album bewaren, zodat je er later nog eens naar kunt kijken. Wil je iedereen de privacy bieden om te schrijven wat ze willen zonder dat dit bewaard wordt? Geef de stukken dan mee in of op de kist bij je dierbare.

Iedereen rouwt op zijn eigen manier en voor sommigen is dat door zoveel mogelijk te doen. Heb je hier juist de kracht niet voor? Dat is ook helemaal goed, het is rustgevend om naar een boom vol herinneringen en lichtjes te kijken. Bij de boom kun je een tafel plaatsen, met daarop andere voorwerpen die je doen denken aan je dierbare. Denk aan een kledingstuk, een koptelefoon, een rammelaar of etenswaren. Geïnteresseerden kunnen ook iets meenemen, zodat dit een plek wordt voor iedereen die wil herdenken. Deze herinneringsboom zorgt ervoor dat je jezelf en anderen een plek biedt, om naartoe te gaan en bewust stil te staan bij het verlies. Wil je nog meer zelf doen? Misschien past het bij je om de kist zelf te maken. Is een boom voor jou niet mogelijk, of vind het op dit moment even te veel gedoe? Je zou dan een online in-memoriam pagina kunnen overwegen. Wij kunnen deze helemaal voor je opzetten, je hoeft alleen bij het online zetten even mee te denken over de tekst die we plaatsen. Het mooie hieraan is, dat iedereen die de behoefte voelt, hier een herinnering of wens op kan plaatsen, die je later na kunt lezen. Een ander alternatief zijn bloesemtakken, welke je in een vaas ergens binnen kunt plaatsen. Ook aan deze takken kunnen mensen een briefje, of bijvoorbeeld een geschreven houten hartje hangen. Het voordeel hiervan is dat dit niet natregent en je het eventueel mee kunt nemen naar een uitvaart locatie.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp